Met vier vestigingen in het land maken de adviseurs van HGM Consultants subsidietrajecten helder en begrijpelijk voor bedrijven. Om op afstand naadloos met elkaar te kunnen samenwerken is een moderne en veilige ICT-omgeving cruciaal. Eugene van Schijndel vroeg C4U om hierin mee te denken, waarna zij een oplossing boden die perfect bij HGM past.

Door: Fred Schuch

“Met zo’n 25 eigen mensen en een enorme brok ervaring en parate kennis maken we de match tussen de ondernemer en de juiste subsidie”, vertelt Eugene vanuit het karakteristieke hoofdkantoor in Breda. “Als landelijke subsidie-experts helpen we sinds 1989 bedrijven en organisaties met subsidie- en investeringsaanvragen voor met name innovatie, duurzaamheid en HR. Hiervoor inventariseren we de behoeften en mogelijkheden, overleggen deze met de klant, waarna we de uiteindelijke subsidieaanvraag voor hen indienen. Dit zijn vaak langlopende trajecten op Europees, nationaal of provinciaal niveau, waarbij we veelvuldig met de subsidieverstrekkers en de klanten communiceren. In al die jaren hebben we onze expertise ingezet bij zowel MKB-bedrijven als grote multinationals. Daarbij waren we een van de eerste partijen in Nederland die de Innovatiebox-regeling aan klanten aanboden. Deze overheidsregeling stimuleert innovatieve bedrijven, waarbij zij een flinke korting kunnen krijgen op het tarief van de vennootschapsbelasting.”

Geen keurslijf, maar oplossingen

“Ik leerde C4U een jaar of vier geleden kennen. Onze vorige ICT-dienstverlener werd opgeslokt door een groot concern en daar voelden we ons niet meer thuis. We gingen dus op zoek naar een andere partij. Van de vier uitgenodigde ICT-bedrijven hadden we in C4U het meeste vertrouwen. Niet in de laatste plaats omdat zij ons niet in een keurslijf wilden plaatsen, zoals de anderen dat wel wilden doen. Al gauw merkten we dat het bij C4U om de inhoud gaat, net zoals bij ons.”

Server eruit, cloud erin

“De overstap naar C4U was meteen een goed moment om ook kritisch naar onze eigen serveromgeving te kijken. Die stond nog op locatie en was qua leeftijd aan vervanging toe. Daarbij was dat ook de periode dat we meer gewend raakten aan thuiswerken. C4U heeft daarom onze gehele serveromgeving gemigreerd naar Microsoft clouddiensten, zoals Exchange, Sharepoint en Intune. Met collega’s verspreid over vier vestigingen in het land werken we sindsdien probleemloos en veilig met elkaar samen, en hebben we altijd en overal toegang tot onze data en applicaties. Het maakt niet meer uit of we op kantoor zitten of ergens anders, vanuit de cloud werken we met meerdere collega’s in hetzelfde document. En dat vanuit pc’s, laptops of mobiele apparaten. Daarnaast helpt het ingebouwde versiebeheer ons overzicht in de status te houden, terwijl automatische backups ervoor zorgen dat we geen gegevens kunnen kwijtraken. “

Geen 9 tot 5-mentaliteit

“De mensen die bij HGM werken passen bij onze bedrijfsfilosofie. Dat zien we bij Melvin de Grauw en zijn collega’s van C4U ook. Die hebben geen 9 tot 5-mentaliteit. Zij zijn er voor hun klanten. Het gebeurt niet vaak, maar als er iets aan de hand is, dan komt Melvin gewoon even langs. Al is het in het weekend. De expertise en persoonlijke touch van C4U maakt het verschil, en dat zorgt voor een fijne samenwerking.”